Statiunea Slanic Moldova: 210 ani de terapie si relaxare

Email Imprimare PDF

 

Statiunea Slanic Moldova: 210 ani de terapie si relaxare

La 84 km sud-vest de municipiul Bacau, la o altitudine de 530 m in masivul Nemira, este amplasata Statiunea balneoclimaterica Slanic Moldova. Primul izvor de apa minerala din aceasta statiune a fost descoperit in urma cu exact 210 ani, aniversare sarbatorita cu mare fast de autoritatile locale. Timp de 5 zile, localnicii si turistii sunt invitati la o serie de manifestari cultural-artistice si stiintifice.

Statiunea Slanic Moldova se afla pe versantul estic al Carpatilor Orientali, pe valea paraului Slanic, intr-o depresiune acoperita de paduri de foioase si conifere. Statiunea beneficiaza de un climat intramontan-depresionar temperat, relaxant si tonifiant, sedativ-stimulativ, datorita aerului pur, bogat in aerosoli, rasini si ioni negativi de oxigen.

Distrusa in Primul Razboi Mondial

Izvoarele de ape minerale au fost descoperite inca din 1801, dar abia in 1840 statiunea apare pe harta, sub denumirea de "Feredeiele Slanicului", iar primele stabilimente balneare au fost construite dupa 1877. Distrusa aproape complet in timpul Primului Razboi Mondial,  statiunea este ulterior refacuta si modernizata, devenind una din statiunile balneoclimaterice de importanta nationala.

Astazi exista peste 20 de izvoare de ape minerale ale caror calitati terapeutice au fost confirmate de-a lungul timpului de medaliile obtinute la diferite expozitii internationale, desfasurate in orase precum Paris, Frankfurt sau Viena.

„Zilele Slanicului”

Pana duminica, 24 iulie, ,,Zilele Slanicului" marcheaza implinirea a 210 ani de existenta a statiunii, cu simpozioane avand ca teme de dezbatere valoarea curativa a acestor izvoare, expozitii de fotografie artistica, spectacole zilnice de muzica populara, muzica folk si de promenada.

Pe 23 si 24 iulie au loc doua manifestari devenite traditionale in zona: Festivalul Judetean de Folclor si Targul Mesterilor Populari din judetul Bacau, expozitie cu vanzare de produse specifice zonelor etnografice bacauane.

Pentru a cauta cazare in judetul Bacau, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Statiunea Slanic Moldova: 210 ani de terapie si relaxare