Cisnădioara (Mächelsbärch) – judeţul Sibiu

Email Imprimare PDF

 

Cisnădioara (Mächelsbärch) – judeţul Sibiu

Cisnădioara e un sătuc săsesc din județul Sibiu foarte turistic și destul de pro-cultură, cu o biserică-cetate în deal unde a concertat acustic Anathema în 2007 și cu cea mai veche orgă cu tuburi din România, orgă care se află la biserica evanghelică din sat și pe care n-am văzut-o, dar știu că e acolo și-și așteaptă turiștii.

Satul este situat în apropierea orașului Cisnădie, la o distanță de aproximativ 2 km și la 10 km depărtare față de municipiul Sibiu. Dinspre Sibiu, accesul se face pe drumul județean spre Rășinari, apoi 5 km pe un drum modernizat. Cisnădioara este un sat situat în pantă lină, tipul de relief fiind dealul. Singurul vârf stâncos din sat se află în partea de sud, unde se găsește biserica fortificată. Tot înspre sud, dacă privim în depărtare, putem vedea vedea Munții Cibin.

Biserica fortificată sau “cetatea”, cum o numesc localnicii, este situată în vârful dealului stâncos de care am amintit anterior. Monumentul se prezintă ca o bazilică scurtă cu trei nave, înconjurată de fortificații, și este unul dintre cele mai vechi și mai reprezentative pentru stilului romanic în Transilvania. Biserica a fost construită între anii 1162 și 1223. În interiorul lăcașului sunt așezate plăci comemorative cu numele ofițerilor și soldaților germani și austro-ungari care au căzut în toamna anului 1916 în luptele din jurul Sibiului. Biserica mai este cunoscută și pentru acustica sa, aici au fost și sunt organizate multe concerte, înregistrări audio, spectacole sincretice, dar și spectacole de teatru și diverse expoziții. Un concert remarcabil este cel susținut de trupa Anathema în cadrul Festivalului Artmania din 2007.

Biserica evanghelică este situată în centrul satului. În curtea bisericii se află un monument închinat soldaților căzuți în Primul război mondial și o fântână. Monumentul a fost ridicat pe locul unei foste biserici în stil gotic, din a cărei construcții a fost păstrat doar turnul. Noua biserică evanghelică a fost finalizată în stil baroc, în anul 1764.

Cât despre pensiuni și locurile unde poți rămâne peste noapte, sătucul nu duce lipsă de oferte. De la cele mai luxoase pensiuni din centru care-ți oferă și restaurant, chiar din zona cetății, până la altele suficient de decente la numai câțiva pași, ai de unde alege un loc de relaxare, acest aspect fiind suficient de dezvoltat într-o astfel de zonă turistică.

Pentru a cauta cazare in Sibiu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.deweekend.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Cisnădioara (Mächelsbärch) – judeţul Sibiu