Vetre culturale ale Bucurestilor, in restaurare

Email Imprimare PDF

 

Vetre culturale ale Bucurestilor, in restaurare

Restaurarea unui monument, a unei cladiri poate fi ca o a doua nastere. O restaurare poate fi ea insasi o opera de arta. Cere migala, profesionalism, pricepere, numeroase cunostinte artistice. Incetul cu incetul se scoate la iveala un nou corp cu o vechime de secole. Daca restaurarea este reusita, intregul peisaj te poate purta intr-un ev trecut. Sunt cateva puncte istorice, spirituale, culturale ale Bucurestiului care se afla de ceva vreme in restaurare. Ma opresc pe trotuarul de vis-a-vis ca sa am o priveliste de ansamblu si nu ma satur sa admir.

Spitalul Coltea – Istoria acestui asezamant a inceput in 1704, cand spatarul Mihai Cantacuzino a infiintat spitalul. Atunci, unitatea nu avea decat 24 de paturi, 12 pentru femei si 12 pentru barbati. Singurul cadru medical era un farmacist.

Biserica domneasca de la Curtea Veche – Sf.Anton, zidita de Voievodul Mircea Ciobanul, (1545- 1553 si 1558- 1559), probabil in a doua domnie, ca Biserica Domneasca, pe zidurile fostei biserici, inaltata initial de Mircea cel Batran.

Biserica Zlatari, pastratoare a moastelor Sf.Ciprian, fostul vrajitor. A fost zidita in sec. XVII si a avut in juru-i si un mare han.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.umblarici.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Atracţii turistice Vetre culturale ale Bucurestilor, in restaurare