Úticél ajánlatok

Felsővisói Mocanita

E-mail Nyomtatás PDF

Felsővisói Mocanita


Mocanita egy erdei vonat Romániában, amelynek használata egyre inkább korlátozott -a  kor és a magas karbantartási költségek és a szükséges eszközök mellett, mocanitanak szembesülnie kell az új közlekedési lehetőségekkel, melyek megbízhatóbbak.

Az útazást mocanita egy elfelejthetetlen élménnyé teszi.A vasútvonal 1930-1940 között volt megépitve 760 mm keskeny és 56 km hosszú,Visó és Komanfő között ,a legmagassabban fekvő útvonal Komanfő mellett helyezkedik el (1100 m),az elindulási pont Visón 600 m-en fekszik.A vagonok Resita modelek,az 5ö-es években voltak gyártva,üzemanyaggal 24.8 tonnát mérnek,mig üzemanyag nélkül 24 tonnát.A vagonok erkéllyel is rendelkeznek a túristák számára,viszont vannak anyagot,fát szállitó vagonok is.

Program:28 június-szeptember 16

Elinduló pont: CFF Felsővisó reggel 9

Ár: 39 RON/FŐ, Egyetemi hallgató: 39 RON, Diákok: 32 RON

Információt  felsővisói szálláshelyről találhat itt

Olvass tovább...

Forrás: www.travelword.ro

Pe culmile pătate cu zăpadă ale Mehedinţilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Pe culmile pătate cu zăpadă ale Mehedinţilor

Prima tură de anul acesta pleacă din Băile Herculane, la propunerea lui Mugurel de pe carpati.org, tură pentru care grosul grupului vine din Bucureşti, dar şi din zona Jiului, Craiovei şi Timişoarei. Eu mă regăsesc între puţinii care aleg trenul de noapte, în care dorm destul de chinuit până pe la orele 4 dimineaţa, când alarma mă anunţă că nu mai avem mult până în staţiunea balneară.

Întârzierea cu care trenul ajunge în gară este chiar acceptabilă, aproximativ un sfert de oră, aşa că iată-ne la 4:45 căutând un autobuz de noapte sau un taxi care să ne ducă până la Vila Hercules (unde a rezervat Cristina suficiente camere), care s-ar afla, conform coordonatelor GPS, pe lângă Hotel Diana. Cum nu găsim niciun mijloc de transport motorizat, o luăm pe jos pe Strada Trandafirilor (singura, de altfel), căutând numărul 90. Surpriza apare însă când constatăm ca acel număr se află cam la zece minute de gară (pe jos!), nicidecum în centru, lângă hotel. Cu atât mai bine pentru noi, care ne bucurăm acum că n-am luat nici taxiul, nici autobuzul, pentru ca apoi să căutam ca bezmeticii prin centru o clădire inexistentă.

Pentru a citi mai multe despre statiunea Baile Herculane, precum si alte statiuni balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.umblarici.ro

Istoria masurarii timpului: Muzeul Ceasului, unic in Romania

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Istoria masurarii timpului: Muzeul Ceasului, unic in Romania



Muzeul Ceasului
din Ploiesti

Unic in Romania si vechi de aproape jumatate de secol, Muzeul Ceasului din Ploiesti cuprinde o bogata colectie de ceasuri faurite de mesteri vestiti din Europa, cele mai multe fiind adevarate opere de arta.

Organizat din initiativa profesorului N.I. Simache, ca sectie a Muzeului de Istorie, el a fost instalat mai intai intr-o sala din Palatul Culturii, pana cand, prin achizitii, a capatat un patrimoniu atat de bogat incat a avut nevoie de un local propriu.

Colectia de ceasornice a fost adusa intr-o cladire construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, care a apartinut lui Luca Elefterescu, politician conservator in primele decenii ale secolului al XX-lea, in mai multe randuri prefect al judetului Prahova.

Cei care trec pragul acestui muzeu au ocazia sa urmareasca evolutia mijloacelor de masurare a timpului, de la primele ceasuri - cadranele solare, ceasurile arzatoare, cu apa (schita ceasului cu apa preluata din d`Horologerie Ancienne) sau cu nisip - pana la ceasornicele mecanice "antice" si cele moderne.

Pentru a cauta cazare in judetul Prahova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Cel mai spectaculor oraş din China creat din gheaţă

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cel mai spectaculor oraş din China creat din gheaţă

Dacă Moş Crăciun va decide să plece în excursie după ce împarte darurile, există un loc în lume în care se va simţi mai bine ca acasă.

Oraşul Harbin din China este plin de sculpturi din gheaţă, potrivit DailyMail.co.uk.

A 28-a ediţie a festivalul Internaţional al gheţii şi zăpezii de la Harbin ia starul pe 5 ianuarie, când mii de turisti au ocazia să vadă cele mai frumoase scuplturi din gheaţă.

Construcţii  înalte de 3 metri din gheaţă sau diferite figurine aşteaptă să fie apreciate de turişti.

Harbin, capitala provinciei chineze Heilongjiang, este unul dintre cele mai reci locuri din China. Temperaturile pot ajunge aici până la -35 de grade Celsius iarna.

Pentru a citi si despre hotelul de gheata de la Balea Lac, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Un weekend la Sovata: lacuri, saune si terapii cu program non-stop

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Un weekend la Sovata: lacuri, saune si terapii cu program non-stop

In orice sezon ne-am afla, exista o statiune care ne ofera odihna, relaxare si terapie. Se afla la poalele dinspre Sud-Vest ale Muntilor Gurghiu, la 60 de kilometri est de municipiul Targu Mures. Se numeste Sovata si functioneaza ca si statiune balneara de peste 150 de ani.

Statiunea Sovata este amplasata la o altitudine de aproape 530 de metri. Prima atestare documentara a orasului dateaza din anul 1602, insa ca loc tamaduitor a fost mentionata prima data in 1597.
Clima din statiunea Sovata este una subalpina, perfecta pentru oricare anotimp. Verile sunt racoroase, cu temperatura medie de circa 18 grade Celsius, iar iernile sunt cat se poate de blande, cu temperatura medie de -3 grade.

Terapie la inaltime

Renumele statiunii Sovata se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 mp), Alunis (9.000 mp), Verde (5.000 mp), Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor. Atat apele clorurate si sodice, cat si namolul din ele au proprietati terapeutice pentru o multitudine de afectiuni, in special pentru cele ginecologice. 

Printre bolile care se pot trata in lacurile din Sovata se numara afectiunile degenerative, inflamatorii si reumatismele. Totodata, pot fi tratate boli ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine sau boli cardiovasculare.

De la saune la discoteci

Dotarile din baza de tratament sunt multiple, existand atat bazine pentru kinetoterapie si instalatii pentru electroterapie, cat si saune, sau sali de gimnastica medicala.

Ca si locuri de recreere, in Sovata exista mai multe sali de jocuri, sala de lectura, cinematograf si discoteci. De asemenea, se pot face excursii la Dealul Saca si la Varful Cireselu.

Cu avionul spre Sovata

Accesul in statiune se face din Drumul National DN13A. Distanta dintre Bucuresti si Sovata, spre exemplu, este de 350 de kilometri si se poate parcurge cu masina in 5 ore si jumatate. 

Exista, insa, si alte variante de transport. Fie cu trenul, fie cu un microbuz, fie chiar cu avionul. Ce-i drept, doar pana la Targu Mures, iar de acolo se ia un microbuz pentru a parcurge cei 60 de kilometri care mai raman.

Autor: Ionut Vasilescu

Pentru a citi si despre alte statiuni balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

1. oldal / 47

Rezervare

Aktuális oldal: Látványosságok