Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a III-a

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a III-a

 

Fundația Amfiteatru și Colegiul Medicilor din România organizează în perioada 8 - 10 noiembrie la Târgu Mureș cea de-a treia ediție a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate. Precedentele ediții au determinat o amplă dezbatere la nivelul autorităților și specialiștilor din țară și străinătate influențând demersuri concrete în privința definirii strategiei și evoluției turismului de sănătate în România, precizează organizatorii într-un comunicat.

“Ca urmare a acestor dezbateri și analize, în Guvernul României s-a aprobat Memorandumul privind Dezvoltarea și promovarea turismului de sănătate. Activitatea grupului de lucru interministerial prevăzut în memorandum are în vedere înlăturarea disfunctionalităților care afectează domeniul și consolidarea produselor turistice de sănătate din țara noastră, iar elementele importante ale programului guvernamental vor fi prezentate în cadrul evenimentului”, se arată în comunicat.

Potențialul recunoscut al României pentru turismul de sănătate poate fi afectat pozitiv sau negative de schimbările produse în mediul internațional. “Directiva 2001/24/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2009 privind aplicarea drepturilor pacienților în cadrul asistenței medicale trans-frontaliere poate fi considerată o mare șansă pentru țara noastră dar, totodată și o posibilă cale de migrare a acestor oportunități naționale catre alte zone dacă nu există preocupare pentru calitate și utilizarea superioară prin inovare și retehnologizare a structurilor și instalațiilor existente, marketing adecvat, preocupare pentru dezvoltarea capitalului uman”, afirmă organizatorii Forumului.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.horeca.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?Results

News

You are here: Ştiri Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a III-a