Ramanem fara plaje! Marea a inghitit 20 de metri de nisip la Mamaia!

Email Imprimare PDF

 

Ramanem fara plaje! Marea a inghitit 20 de metri de nisip la Mamaia!

Furtunile puternice din aceasta iarna, care au muscat cu sete din maluri, dar si lipsa digurilor de protective, au provoacat o catastrofa pe litoralul romanesc. Bucati din plaje au disparut deja in apa, iar daca autoritatile nu gasesc repede o solutie, in 10 ani vom ramane fara portiuni intregi de uscat. Practic, turistii nu vor mai avea unde sa isi puna cearsaful.

In larg au loc furtuni nimicitoare care ridica in doar cateva secunde ziduri uriase de apa, gata sa sfarame tarmul. Vor trebui aduse zeci de tone de nisip pentru a umple golul, pentru ca la vara sa putem face plaja la malul marii.

"Efectele ar putea fi mai rapide decat ne-am astepta. Vazand ce s-a intamplat in ultimii 2-3 ani e posibil ca plajele sa dispara mult mai repede decat prognozam", a declarat Simion Nicolaev, directorul Institutului de Cercetari Marine Constanta.

Fenomenul este cat se poate de vizibil de la Constanta si pana la Vama Veche. Localnicii se gandesc la tot ce este mai rau si au dreptate. De pilda, plaje din Mamaia au pierdut din vara lui 2010 si pana in prezent cel putin 20 de metri, ceea ce, confirma si specialistii, este extrem de grav.

Duminica, mai multe terase de pe nisip aratau ca niste locuinte lacustre, la fel si foisoarele savlamarilor. Luni, dupa ce vantul a continuat sa bata cu putere dinspre mare situatia s-a inrautatit.

Cele mai mari probleme sunt acum in Mamaia, Eforie Sud, Olimp, dar si la Vama Veche, iar meteorologii anunta ca vremea se va inrautati in urmatoarele zile.

Pentru a cauta cazare in Vama Veche, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ramanem fara plaje! Marea a inghitit 20 de metri de nisip la Mamaia!