Ardelenii la schi în Austria, străinii la colindat în Maramureş

Email Imprimare PDF

 

Ardelenii la schi în Austria, străinii la colindat în Maramureş

Străinii care au venit în perioada Anului Nou şi Crăciunului în Ardeal s-au îndreaptat spre Maramureş şi Sibiu, principala atracţie fiind tradiţiile bine-păstrate în aceste părţi. Pe de altă parte, turiştii ardelenii s-au îndreptat spre Austria, în principal datorită ofertelor foarte avantajoase din această ţară.

Potrivit mai multor specialişti în domeniul turismului, atât pe plan regional cât şi naţional, printre cele mai căutate destinaţii printre străini sunt Maramureşul şi Sibiul. Cu ocazia sezonului de iarnă străinii vin în perioada ignatului dar şi în căutarea unor locuri în care se păstrează vechile obiceiuri şi tradiţiile culinare.

O explicaţie ar fi aceea că Maramureşul, de exemplu, are o imagine turistică bine conturată ce poate fi comparată cu unele zone din vest. „Până să atingem o performaţă semnificativă la capitolul turism avem de parcurs o cale foarte lungă şi este important ca paşii să fie făcuţi bine şi cu profesionalism. Mai avem mult până să facem turism la nivelul Franţei, Italiei sau, de ce nu, Ungariei. Maramureşul este afirmat ca brand turistic. Acolo sau în Bucovina cred că distanţa faţă de alte zone cu potenţial turistic din Europa nu este chiar aşa de mare“, consideră istoricul Tudor Sălăgean, implicat într-o serie de activităţi de promovare turistică a Transilvaniei.

Pentru a cauta cazare in Sibiu, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ardelenii la schi în Austria, străinii la colindat în Maramureş