Revelionul i-a facut pe turisti sa scoata din buzunare cu 40% mai putini bani decat in 2010

Email Imprimare PDF

 

Revelionul i-a facut pe turisti sa scoata din buzunare cu 40% mai putini bani decat in 2010

Numarul romanilor care au petrecut de Revelion in pensiunile si hotelurile din tara a scazut cu 18,1% fata de anul anterior, la 78.100 de persoane, iar acestia au cheltuit 74,5 milioane lei, cu 40,1% mai putin, potrivit datelor transmise de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

In ceea ce priveste romanii care au mers in destinatii externe, numarul acestora s-a redus cu 20,2%, la 8.370 de turisti, iar suma totala cheltuita a fost cu 15,2% mai mica, respectiv 4,1 milioane de euro.

"In turismul intern tarifele au scazut cu 20-25% fata de anul trecut, in timp ce in turismul extern preturile s-au redus cu numai 10%. Cu toate aceste reduceri de tarife, numarul  de turisti a scazut la nivelul anului 2004. Cauzele principale au fost perioada scurta de concediu din acest an, scaderea puterii de cumparare si tarifele inca mari fata de castigurile romanilor, precum si dezvoltarea programelor artistice de Revelion in piete publice", potrivit datelor date de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

In Romania, cele mai solicitate destinatii au ramas cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 98%. Cererea a fost mare si in celelalte statiuni montane, unde gradul de ocupare a ajuns la 85 % din capacitatea de cazare.

Pentru a cauta unitati de cazare din Prahova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Revelionul i-a facut pe turisti sa scoata din buzunare cu 40% mai putini bani decat in 2010