Cum renaşte "scaunul" săsesc la Rupea

Email Imprimare PDF

Cum renaşte

În 2012, Cetatea Rupea din localitatea cu acelaşi nume, va fi redată circuitului turistic, fiind reabilitată cu fonduri europene.

De pe Dealul Cohalmului, pe drumul care leagă Braşovul de Sighişoara, cetatea săsească din Rupea veghează asupra zonei, într-o ţinută sobră, aproape austeră. Construită în secolul al XIV-lea, cetatea, acum în paragină, va fi reabilitată şi redată circuitului turistic naţional şi internaţional în 2012.

Acesta este obiectivul primarului din localitate, Flavius Dumitrescu, care din 2002 încearcă să obţină fonduri pentru renovarea acestui monument. În 2005, proiectul edilului a primit undă verde şi din aprilie 2010 accesul în cetate a fost interzis, iar aceasta a intrat în reparaţii.

Contractarea a fost făcută pe 30 de milioane de lei – fonduri europene –  iar la licitaţia pentru execuţie au rămas 20 de milioane, fără TVA, explică edilul. Astfel, vechiul monument istoric va intra în renovare completă, la trei niveluri. Pe de o parte, spune primarul, vor fi făcute lucrări de infrastructură, atât de canalizare, electricitate şi apă, cât şi de drumuri de acces şi renovarea pavelelor istorice. Iar pe de altă parte, cetatea va fi restaurată complet.

Pentru a cauta unitati de cazare din Sighisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.evz.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum renaşte "scaunul" săsesc la Rupea