În weekendul 30-31 octombrie turiştii trebuie să ia în calcul schimbarea orei

Email Imprimare PDF

România revine la ora de iarnă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, indiferent că stăm comozi acasă sau suntem puşi pe drumeţii, dăm ceasul înapoi cu o oră, iar ora 4.00 va deveni ora 3.00. Astfel, 31 octombrie va fi cea mai lungă zi din anul 2010, având 25 de ore. Sperăm totuşi ca schimbarea orei să nu constituie un impediment pentru cei care aşteaptă weekendul pentru a profita la maxim de timpul liber, pentru a ieşi la munte pentru drumeţii sau pentru a face turism prin ţară.

Renunţarea la ora de vară şi trecerea la ora de iarnă au o istorie de peste 70 de ani în România. Prima dată, ora de vară a fost introdusă în 1932, între 22 mai şi 2 octombrie. A existat o scurtă perioadă, din 1941 până în 1979, când românii nu au schimbat ora deloc.

Începând cu anul 1997, România a adoptat ora oficială de iarnă şi de vară în aceeaşi zi cu statele Uniunii Europene şi cu alte state din Europa care sunt parte a acestei înţelegeri.

Ora de iarnă este adoptată în ultima duminică a lunii Octombrie iar ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie.

Unii medici specialişti avertizează şoferii să nu se angajeze în drumuri lungi duminică, deoarece schimbarea orei i-ar putea obosi mai mult decât în mod obişnuit. Cu toate acestea dacă sunteţi în categoria celor cărora nu le place să treacă weekendul fără să facă ceva notabil, pensiunile montane vă aşteaptă cu bucurie şi în acest sfârşit de săptămână în care acea oră în plus cauzată de trecerea la ora de iarnă, poate să fie o oră în plus de relaxare sau distracţie alături de prieteni sau familie. Vă dorim un weekend cât se poate de reuşit !


Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri În weekendul 30-31 octombrie turiştii trebuie să ia în calcul schimbarea orei