Sondaj: 72% dintre consumatori au probleme când călătoresc în UE

Email Imprimare PDF

Sondaj: 72% dintre consumatori au probleme când călătoresc în UE

 

72% dintre consumatorii care au mers in Uniunea Europeana au avut probleme în timpul călătoriilor lor, cu 5 procente mai putin decat anul trecut, conform sondajului realizat de ECC Romania la Targul de Turism al României, in perioada 24 – 27 Februarie 2016. 

In general, problemele sunt legate de întârzierea sau anularea mijlocului de transport (în principal avion), dar și probleme cu hotelul.  29% nu s-au adresat unei instituții specializate de protecția consumatorilor iar 81% consideră că ECC Romania este o ințiativă bună.

58% merg in vacanta cu familia, in timp de 9% prefer sa calatoreasca singuri. Referitor la buget, romanii chestionati au spus in mare parte – 34% ca prefera o vacanta in Romania cu un buget sub 300 euro pe sejur, iar 44% dintre romanii vor pleca in aceasta vara in vacanta si in Romania, dar si in afara tarii. 

Centrul European al Consumatorilor din România – ECC Romania a participat ca expozant la Târgul de Turism al Romaniei – Ediția de primăvară. Cu ocazia acestui eveniment ECC Romania a împărţit in cele 4 zile de participare in jur de 1000 de broşuri cu diverse tematici referitoare la drepturile consumatorilor români atunci când pleacă în vacanță în Europa.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.dailybusiness.ro


Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Sondaj: 72% dintre consumatori au probleme când călătoresc în UE