Cum ii ajuta politica lui Putin pe romanii care vor sa plece in vacanta in Grecia, Turcia sau Bulgaria

Email Imprimare PDF

Cum ii ajuta politica lui Putin pe romanii care vor sa plece in vacanta in Grecia, Turcia sau Bulgaria

 

Criza economica din Rusia si conflictul din estul Ucrainei au facut ca un numar mare de turisti rusi, dar si din spatiul ex-sovietic, sa renunte la vacantele de vara in Turcia, Grecia si Bulgaria, tari care au ieftinit pachetele in acest an, potrivit lui Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism, Paralela 45.

"Un numar mare de rusi au renuntat la vacantele in strainatate in acest an, atat din cauza situatiei politice, cat si a crizei economice prin care trece tara. Rubla s-a devalorizat puternic, economia este in regres, iar cand lucrurile merg prost oamenii renunta la vacante", a spus Burcea, care viziteaza in aceasta perioada mai multe tari europene pentru a reinnoi contractele cu hotelurile cu care colaboreaza agentia de turism pe care o conduce.

El a afirmat ca toata aceata situatie, la care se adauga si conflictul din estul Ucrainei, face ca si alti turisti din fostele tari sovietice sa renunte la un sejur de vara in strainatate, potrivit Mediafax.

In acest context, a adaugat Burcea, hotelierii din tarile care au pierdut cei mai multi turisti rusi, printre care Turcia, Grecia si Bulgaria, au fost nevoiti sa pastreze tarifele de anul trecut sau chiar sa le scada cu cateva procente, in incercarea de a atrage alti turisti, cu care sa compenseze lipsa rusilor. In plus, acestia vin cu oferte speciale din ce in ce mai diverse, incercand sa creasca atractivitatea destinatiilor.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.dailybusiness.ro


Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum ii ajuta politica lui Putin pe romanii care vor sa plece in vacanta in Grecia, Turcia sau Bulgaria