Cat au cheltuit turistii straini cazati in hotelurile si pensiunile din Romania

Email Imprimare PDF

 

Cat au cheltuit turistii straini cazati in hotelurile si pensiunile din Romania


Numarul de turisti nerezidenti cazati in hoteluri si pensiuni turistice a fost in primele noua luni de 1,48 milioane, acestia cheltuind 3,73 miliarde lei, a anuntat luni INS.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii (60,6% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 66,3% din total cheltuieli.  

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania l-a reprezentat calatoriile in scop particular (39,4% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 33,7% din totalul cheltuielilor. Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cat au cheltuit turistii straini cazati in hotelurile si pensiunile din Romania