Sarbatoare in turism: TVA va fi redusa de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive

Email Imprimare PDF

 

Sarbatoare in turism: TVA va fi redusa de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive

 

Taxa pe valoarea adaugata va fi redusa de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive din turism, o masura cu un impact bugetar redus, dar care rezolva o problema de competitivitate, a anuntat premierul Ponta, dupa discutia avuta cu expertii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene.

"Am reusit sa rezolvam o problema importanta, chiar daca cu un impact bugetar mai redus, si anume scaderea TVA-ului la pachetele all inclusive din turism, de la 24 la 9%, pentru ca era o problema de competitivitate a sectorului de turism din Romania", a spus Victor Ponta, scrie Mediafax.

El a precizat ca impactul bugetar aferent este de 100 milioane lei, fiind luat in calcul in proiectul de buget pentru anul viitor.

In Romania sunt peste 20 de hoteluri all inclusive, dintre care mai mult de jumatate pe litoral. Majoritatea acestora s-au dezvoltat in ultimii trei ani, iar numarul turistilor este de aproximativ 200.000 pe an.

O asemenea hotarare este una istorica pentru turismul romanesc, cu atat mai mult cu cat cota redusa de TVA este deja aplicata in foarte multe tari membre ale Uniunii Europene, concurente cu Romania pe piata turistica internationala la acest tip de pachete, spun reprezentantii ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism).

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Sarbatoare in turism: TVA va fi redusa de la 24% la 9% pentru pachetele all inclusive