Numarul turistilor cazati in Romania in primele opt luni a crescut cu 5,7%

Email Imprimare PDF

 

Numarul turistilor cazati in Romania in primele opt luni a crescut cu 5,7%

 

Hotelurile si pensiunile au cazat, in primele opt luni, aproape 14,05 milioane de turisti, in crestere cu 5,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din care 82,1% au fost romani, iar restul straini, cu cea mai mare pondere a acestora provenind din Uniunea Europeana.

Din totalul turistilor straini care au innoptat in unitatile de cazare din Romania, 76,1% au provenit din Europa, iar din totalul acestora, 84% au fost din tarile Uniunii Europene. Durata medie a sederii in primele opt luni a fost de 2,6 zile la turistii romani, iar la turistii straini a fost de doua zile, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost de 26,6% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 1,2 puncte procentuale. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au inregistrat la hoteluri (33,4%), la casute turistice (21,9%) si la vile turistice (21,5%). In luna august, au fost cazati 3,48 milioane de turisti, in crestere cu 5,5% fata de cele din august 2013, din care turistii romani au reprezentat 87,3%, iar cei straini 12,7%. Romanii s-au cazat, in medie, pentru 3,1 zile, iar strainii pentru doua zile. Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in august a fost de 40,1% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 1,9 puncte procentuale. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare in august s-au inregistrat la hoteluri (49,9%), vile turistice (39,4%), hosteluri (30,3%) si la popasuri turistice (26,6%).

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Numarul turistilor cazati in Romania in primele opt luni a crescut cu 5,7%