ANAT: “Suntem surprinși că schema de ajutor de stat nu sprijină agenţiile de turism”

Email Imprimare PDF

 

ANAT: “Suntem surprinși că schema de ajutor de stat nu sprijină agenţiile de turism”

 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism face următoarele precizări ca urmare a declaraţiei de presă a ministrului delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, din 16.09.2014: "Declaraţia < turism, care este gata şi aceasta nu sprijină agenţiile de turism, ci investiţiile în structuri de cazare şi agrement!>> o considerăm":

1. Nedreaptă la adresa ANAT, patronat - partener oficial al Ministerului şi membru în Comitetul Executiv al Consiliului Consultativ al Turismului, organizaţie care susţine în mod constructiv parteneriatul public privat cu Ministerul de resort, încă din anul 2008. Dăm ca exemplu Legea voucherelor de vacanţă în forma modificată, propunerile referitoare la modificarea Legii Turismului, propunerile referitoare la târgurile de turism la care Autoritatea participă cu stand naţional, propunerile referitoare la fiscalitate, proiectul de modificare a contractului cu turistul, propunerile de simplificare a sistemului de acordare de vize turistice pentru turiştii străini şi multe alte proiecte la care ANAT a colaborat cu Ministerul şi cu Autoritatea Naţională pentru Turism în mod constructiv, transparent şi în interesul nu numai al comunităţii membrilor noştri, ci şi în interesul industriei, în general.

2. Discriminatorie în raport cu contribuabilii din turism, cu atât mai mult cu cât, numai în anul 2013, primele 40 de agenţii de turism din România au susţinut peste 2.000 de locuri de muncă şi au adus bugetului de stat contribuţii de peste 25 de milioane lei. În prezent, în România funcţionează peste 2.500 de agenţii de turism care susţin peste 6.000 de locuri de muncă.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri ANAT: “Suntem surprinși că schema de ajutor de stat nu sprijină agenţiile de turism”