Soluția care ar salva turismul românesc

Email Imprimare PDF

 

Soluția care ar salva turismul românesc

 

Fiscalitatea excesivă din sectorul turism ne reduce competitivitatea pe o piaţă internaţională care se bate pentru turişti şi care aplică politici fiscale de susţinere a turismului de incoming, afirmă Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-un interviu acordat Agerpres.

Astfel, fiscalitatea afectează atât preţul final pentru turisti, cât şi dorinţa investitorului de a mai investi în turism. Pe de altă parte, preşedintele ANAT estimează că nivelul evaziunii fiscale este de 40% în sectorul de turism. Cei mai mulţi străini călătoresc în România în interes de afaceri şi provin, majoritar, din ţările membre ale Uniunii Europene.

"Este nevoie să aplicăm politici fiscale de susţinere a activităţilor turistice fiscalizate, cum ar fi cota TVA redusă (9%) pentru pachete care includ, nu numai cazare şi mic dejun, ci şi cazare şi orice alte servicii suplimentare legate de serviciul de cazare, cu condiţia de a fi vândute sub forma de pachet turistic, sau susţinerea reducerilor de contribuţii pe salarii pentru personalul angajat în turismul sezonier", a spus preşedintele ANAT pentru Agerpres.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Soluția care ar salva turismul românesc