Ajutor de stat pentru investițiile în domeniul turismului

Email Imprimare PDF

 

Ajutor de stat pentru investițiile în domeniul turismului

 

În ședinta de Guvern din data de 17 septembrie 2014 a fost adoptată Hotărârea pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, informează Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism. Noua schemă de ajutor de stat are în vedere finanțarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor cu active corporale și necorporale aferente investiției inițiale.

“Am susținut aceste instrumente suplimentare de atragere a investiţiilor în special în domeniul turismului, care a fost astfel inclus între sectoarele cuprinse în schema de ajutor de stat. Prin această măsură încurajăm realizarea de noi investiții și mă aștept la proiecte importante de infrastructură modernă de turism, atât pe partea hotelieră cât și de agrement”, a declarat Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism.

Ajutorul de stat va fi acordat sub formă de fonduri nerambursabile de la bugetul de stat prin intermediul Ministerului Finanţelor Publice. Bugetul maxim al schemei de ajutor de stat este de 2,7 miliarde lei, pentru perioada 2015-2023, bugetul maxim anual este de 450 milioane lei și se estimează că vor beneficia aproximativ 150 de companii de finanțare.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ajutor de stat pentru investițiile în domeniul turismului