Florin Jianu: “Vrem să punem turismul de tineret pe un loc fruntaș”

Email Imprimare PDF

 

 Florin Jianu: “Vrem să punem turismul de tineret pe un loc fruntaș”

 

Primul cluster de turism din lume dedicat tinerilor a fost lansat joi, 11 septembrie, la București, în prezența Secretarului General al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, a autorităților publice centrale și locale, precum și a numeroși profesioniști din turismul românesc. Scopul noului cluster este promovarea turismului de tineret în România, aceasta fiind una din inițiativele de poziționare a României ca destinație turistică pentru tineri, a Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

Promovarea turismului de tineret, ținta clusterului de turism pentru tineret

Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu a subliniat că această nișă a tinerilor turiști este cuprinsă în toate planurile României, însă ea nu a fost valorificată până în acest moment. “Există elemente statistice favorabile acestui demers (organizarea clusterului, n.r.) începând de la faptul că tinerii reprezintă peste o treime din turiștii la nivel global. Tinerii călătoresc în grupuri mai mari și stau o perioadă mai lungă în diverse destinații. Se poate crede că ei cheltuiesc mai puțin, dar având în vedere faptul că merg în grupuri mai mari și stau o perioadă mai lungă, compensează ceea ce înseamnă un buget de călătorie mai mic. Tinerii caută experiențe originale, memorabile, ei merg și cheltuiesc banii acolo unde contează: la hosteluri, la hoteluri mici, la întreprinzători locali, la restaurante mici, acolo unde într-adevăr fiecare leu cheltuit contează”, a declarat Florin Jianu.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Florin Jianu: “Vrem să punem turismul de tineret pe un loc fruntaș”