Romania lanseaza in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilor

Email Imprimare PDF

 

Romania lanseaza in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilor

 

Romania a lansat joi, in cadrul conferintei "Youngsters meet clusters, tourism and innovation", primul cluster de turism din lume dedicat tinerilor.

"Am sustinut infiintarea acestui cluster inca de acum sase luni cand domnul ministru mi-a spus despre ideea sa. De ce? Pentru ca aveti toate premisele pentru a reusi. Romania reprezinta viitorul Europei in turism, este o tara care promite, care are autenticitate si dinamism in acelasi timp", a declarat Taleb Rifai, secretarului general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism a initiat o campanie nationala de promovare a acestui tip de asociere, considerand ca astfel turismul romanesc se poate dezvolta uniform. Clusterul de turism dedicat tinerilor este una din initiativele DIMMMAT de pozitionare a Romaniei ca destinatie turistica pentru tineri, printre care se afla si campania #selfiederomania.

"Sunt un sustinator al parteneriatului public privat si vad in acest cluster un exemplu de parteneriat care trebuie sa aiba ca prioritate atragerea de finantari pentru start-up-urile din domeniu, pentru ca daca vrem o dinamica in turism, avem nevoie de IMM-uri. Vreau sa cred ca aceasta initiativa va reprezenta motorul infiintarii unor clustere similare in Europa si de ce nu un model de bune practici in lume", a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romania lanseaza in premiera mondiala un cluster de turism dedicat tinerilor