Bulgaria se așteaptă la un declin de peste 10% în turism în 2014

Email Imprimare PDF

 

 Bulgaria se așteaptă la un declin de peste 10% în turism în 2014

 

Asociația touroperatorilor din Bulgaria se așteaptă la un declin de peste 10% în turism anul acesta, în principal datorită sezonului estival slab și a lipsei de promovare, scrie agenția Novinite.

Numărul de turiști din Olanda a scăzut cu 30% în această vară, iar numărul de turiști din Germania cu 5%, potrivit publicației Darik News.

Ministrul economiei Vasil Shtonov a anunțat însă o creștere de 6,7% a numărului de turiști străini și o creștere de 4% a veniturilor, în primele 7 luni ale anului 2014. Potrivit lui Bayko Baykov de la Asociația Touroperatorilor din Bulgaria, această informație este incorectă.

“Previziunea noastră este că va fi o scădere de peste 10%, datorată în principal declinului din timpul sezonului de vară”, a declarat acesta.

Un alt membru al asociației, Kalin Draganov, a arătat că statisticile oficiale referitoare la veniturile din turism se bazează pe valuta care a fost schimbată, ceea ce, în opinia sa, distorsionează complet informația.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Bulgaria se așteaptă la un declin de peste 10% în turism în 2014