Ușoară creștere în turism. 25% din total sunt turiști străini

Email Imprimare PDF

 

Fluxul de turisti cazati in Romania in S1 a crescut cu 5,1%, la 3,5 milioane

 

Sosirile în hoteluri și pensiuni au crescut cu 1,8% în iunie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 808.000, iar în primul semestru au urcat cu 5,1%, la 3,5 milioane turişti care s-au cazat în România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Din numărul total, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în 76,1%, în timp ce turiştii străini restul de 23,9%, ponderi apropiate de cele din primul semestrul din 2013, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primare turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,7% din total turişti străini), iar din aceştia 85,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri deţin în semestrul unu o pondere de 75,6% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 5,6% comparativ cu ianuarie-iunie 2013.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada analizată de 3,57 milioane, în creştere cu 3,4% faţă de semestrul I 2013. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (92,5%).

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

SursaP: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ușoară creștere în turism. 25% din total sunt turiști străini