Mega-plan dupa mega-tragedie: Cum vrea Guvernul sa promoveze Romania ca destinatie turistica sigura

Email Imprimare PDF

 

Mega-plan dupa mega-tragedie: Cum vrea Guvernul sa promoveze Romania ca destinatie turistica sigura

 

Accidentul tragic din Ucraina, in care un avion civil a fost doborat de o racheta, are ecouri puternice in piata de turism romaneasca. Se pare ca situatia este destul de grava, din moment ce si autoritatile s-au mobilizat pentru a concepe un plan de bataie.

“Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism doreste sa asigure turistii romani si straini ca Romania ramane o destinatie sigura pentru calatorii si petrecerea vacantelor. Romania ofera siguranta atat cetatenilor romani cat si celor care aleg sa ne viziteze tara”, se arata intr-un comunicat care nu mentioneaza insa contextul accidentului aviatic din Ucraina. 

In schimb, comunicatul subliniaza trendul pozitiv pe care se afla Romania, cel putin pana la momentul prabusirii avionului in apropierea granitei noastre.

Astfel, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica, numarul turistilor straini a crescut in primele cinci luni ale anului 2014 cu 10,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, in Raportul Comisiei Europene pentru Turism “ Tendinte si Perspective”, in trimestrul II al anului, Romania se situeaza pe locul zece din 23 de tari din punctul de vedere al cresterii numarului sosirilor turistilor in Europa.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Mega-plan dupa mega-tragedie: Cum vrea Guvernul sa promoveze Romania ca destinatie turistica sigura