Franta creste miza in turism: vrea sa atraga 100 de milioane de vizitatori straini pe an

Email Imprimare PDF

 

Franta creste miza in turism: vrea sa atraga 100 de milioane de vizitatori straini pe an

 

Franta, principala destinatie turistica a lumii, si-a propus sa atraga 100 de milioane de turisti straini pe an, comparativ cu 83 de milioane de turisti in 2012, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale, Laurent Fabius, informeaza AFP.

Guvernul francez a promis la o conferinta cu profesionistii sectorului un nou inceput pentru turism, cu o imbunatatire a ofertei care sa permita Frantei sa faca fata concurentei crescute din partea altor destinatii.

"Turismul este cea mai mare industrie a lumii, reprezentand 12% din PIB-ul mondial si peste 200 de milioane de locuri de munca", a spus Fabius, potrivit Mediafax.

Fleur Pellerin, secretar de stat in Turism si Comert Exterior, a spus ca turismul nu este un subiect amuzant sau secundar, ci este la fel de important ca exporturile.

Pellin a facut referire la cinci prioritati ale strategiei in turism, respectiv promovarea mai buna a Frantei ca destinatie, reducerea nemultumirilor turistilor, in special cele legate de obtinerea vizelor, regasirea sensului de ospitalitate, avand in vedere ca de multe ori indeplinirea serviciilor este confundata cu servilismul. Alte prioritati sunt ofensiva pe Internet, care trebuie considerat noua realitate a turismului si nu "lupul cel mai si rau" si sustinerea francezilor sa plece in mai multe vacante.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Franta creste miza in turism: vrea sa atraga 100 de milioane de vizitatori straini pe an