Veste buna din turism: Tot mai multi vecini ne viziteaza tara

Email Imprimare PDF

 

Veste buna din turism: Tot mai multi vecini ne viziteaza tara

 

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primele patru luni au insumat 1,98 milioane, in crestere cu 4,9% fata de cele din perioada similara a anului trecut, in timp ce innoptarile s-au situat la 3,9 milioane, cu 8,8% mai multe, potrivit datelor INS.

Din numarul total de sosiri, cele ale turistilor romani au reprezentat 77,5%, iar restul de 22,5% ale turistilor straini, ponderi apropiate de cele din perioada ianuarie-aprilie 2013.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa - 79,3% din total, iar din acestia 85% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

Sosirile in hoteluri au detinut in perioada analizata o pondere de 75% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 5,5% comparativ cu primele patru luni ale anului trecut.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Veste buna din turism: Tot mai multi vecini ne viziteaza tara