Destinatii inedite. Ce locuri din Romania apar in topul aventurilor recomandate de CNN

Email Imprimare PDF

 

Uneori, nu e nevoie de o doza de adrenalina pentru ca un concediu sa se transforme intr-o aventura, ci doar de schimbarea destinatiei. De la cel mai nordic punct al lumii, pana la deserturile de sare din America de Sud, CNN a alcatuit o lista cu zece destinatii de vacanta trecute cu vederea de cei mai multi dintre turisti. Printre acestea se afla si Romania.  CNN plaseaza tara noastra pe lista celor zece destinatii mai putin cunoscute care merita vizitate. Conform autorilor materialului, arhitectura stalinista din Romania contrasteaza cu arta si arhitectura medievala, care evoca o istorie bogata.  Desi se indreapta rapid spre modernizare, Romania atrage turistii prin constructii vechi de sute de ani. Cetatile si sutele de sate medievale, unele datand chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu si unele dintre cele mai bine pastrate constructii saxone din Europa.  Autorii recomanda drumetiile prin muntii Carpati, pentru peisajele superbe si pentru fauna interesanta, in special ursii din padurile Transilvanene. De asemenea, Carpatii sunt o alternativa a Alpilor mai putin cunoscuta, mai putin aglomerata si mult mai ieftina. Conform CNN, unele dintre obiectivele care nu trebuie ratate sunt Castelul Bran, Sighisoara si manastirile din nordul Moldovei, scrie Mediafax.

 

Uneori, nu e nevoie de o doza de adrenalina pentru ca un concediu sa se transforme intr-o aventura, ci doar de schimbarea destinatiei. De la cel mai nordic punct al lumii, pana la deserturile de sare din America de Sud, CNN a alcatuit o lista cu zece destinatii de vacanta trecute cu vederea de cei mai multi dintre turisti. Printre acestea se afla si Romania.

CNN plaseaza tara noastra pe lista celor zece destinatii mai putin cunoscute care merita vizitate. Conform autorilor materialului, arhitectura stalinista din Romania contrasteaza cu arta si arhitectura medievala, care evoca o istorie bogata.

Desi se indreapta rapid spre modernizare, Romania atrage turistii prin constructii vechi de sute de ani. Cetatile si sutele de sate medievale, unele datand chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu si unele dintre cele mai bine pastrate constructii saxone din Europa.

Autorii recomanda drumetiile prin muntii Carpati, pentru peisajele superbe si pentru fauna interesanta, in special ursii din padurile Transilvanene. De asemenea, Carpatii sunt o alternativa a Alpilor mai putin cunoscuta, mai putin aglomerata si mult mai ieftina. Conform CNN, unele dintre obiectivele care nu trebuie ratate sunt Castelul Bran, Sighisoara si manastirile din nordul Moldovei, scrie Mediafax.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.mediafax.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Destinatii inedite. Ce locuri din Romania apar in topul aventurilor recomandate de CNN