Bulgarii tac și fac: Turismul ia amploare la sud de Dunăre

Email Imprimare PDF

 

Bulgarii tac și fac: Turismul ia amploare la sud de Dunăre

 

Bulgaria vrea să ajungă până în 2020 la un număr anual de turişti străini de 9 milioane, iar în următorii 10 ani numărul acestora să crească la 12 milioane, potrivit unei strategii naţionale pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului aprobată luni de guvern, transmite Novinite.

Bulgaria a atras anul trecut circa 7 milioane de turişti străini. Potrivit analizelor efectuate, Bulgaria este atractivă în rândul străinilor pentru turismul cultural, de spa şi montan. Autorităţile vor dezvolta totodată turismul religios, ecoturismul şi turismul în zonele viticole, a explicat Branimir Botev, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Astfel, bulgarii au reuși să atragă turiști străini cât întreaga polulație a țării, estimată la circa 7 milioane de persoane. Pentru comparație, românii stau de patru ori mai prost la acest capitol. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, în 2013, numărul turiştilor străini înregistraţi în unităţile de primire din România (hoteluri, moteluri, pensiuni, hosteluri, campinguri etc.) a fost de 1.714.500.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Bulgarii tac și fac: Turismul ia amploare la sud de Dunăre