Povestile romanilor care traiesc pe insula Corfu

Email Imprimare PDF

 

Povestile romanilor care traiesc pe insula Corfu

 

Numarul turistilor romani care aleg sa isi petreaca vacanta in statiunile din Corfu ar putea depasi 500 saptamanal, in 2014, de la 100, cati au venit in perioada de criza, spune Adina Giurea, una dintre multele persoane din Romania care au ales sa se angajeze sau sa isi deschida afaceri pe aceasta insula.

“Comparativ cu perioada de criza economica, cand in Corfu ajungeau circa 100 de turisti romani saptamanal, in 2014, ne asteptam la peste 500, iar aceste estimari se refera numai la cei care vin cu charterele agentiilor de turism. Cei mai multi turisti sunt, in continuare, din Marea Britanie, dar romanii incep sa conteze din ce in ce mai mult, atunci cand vorbim despre astfel de clasamente. Iar asta se vede si in activitatea noastra. Daca anul trecut, in plin sezon, faceam fata cu cinci ghizi romani, anul acesta vom fi cel putin opt”, a explicat sefa ghizilor de la agentia de turism elena Vidos Travel, Adina Giurea.

Echipa Adinei, fosta absolventa de Drept din Focsani, are, in prezent, inca doua membre - Mirela si Valentina. Mirela a venit in Corfu in urma cu patru ani, ca turist. Anul urmator, s-a intors ca ghid la Vidos Travel, agentia elena care asigura asistenta turistica in exclusivitate pentru Christian Tour si Europa Travel. Valentina, nascuta intr-o comuna din Teleorman, este studenta in Marea Britanie la regie de film. In Corfu a venit de o luna, odata cu deschiderea sezonului, dupa ce cu doar doua zile inainte isi daduse demisia de la slujba din Anglia.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Povestile romanilor care traiesc pe insula Corfu