ANT anunță schimbări legislative în turism

Email Imprimare PDF

 

 ANT anunță schimbări legislative în turism

 

Autoritatea Națională pentru Turism a anunțat marți, 15 aprilie, modificări privind regimul asigurării turiștilor în cazul insolvenței sau falimentului agenției de turism.

“În urma analizei pieței și ca urmare a demersului făcut de către Autoritatea Națională pentru Turism, prin ordinul nr.562 din 01.04.2014, emis de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism a fost modificat Ordinul ministrului turismului nr. 235 din 6 iunie 2001 privind asigurarea turiştilor în cazul insolvabilității sau falimentului agentiei de turism, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial nr. 273 din 14 aprilie 2014”, se arată într-un comunicat.

Problemele identificate în piață au fost analizate în cadrul unui grup de lucru format din specialiști ai Autorității Naționale pentru Turism, Autorității de Supraveghere Financiară și ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, cu sprijinul și colaborarea membrilor reprezentanți ai Uniunii Naționale a Asiguratorilor și Reasiguratorilor din România și alți reprezentanți ai industriei turistice din România.

„În baza concluziilor rezultate din analiză și în urma monitorizării atente pe care Autoritatea Națională pentru Turism, prin Direcția Generală Control și Autorizare Turism a făcut-o, am decis că se impune eliminarea posibilității încheierii de către societățile de asigurare a contractelor de asigurare cu franșiză precum și introducerea ca obligatorie a condiției privind plata integrală și anticipată a primei de asigurare. Motivul care a determinat acest demers îl constituie impunerea din partea asiguratorilor în contractul de asigurare a unei franșize care în unele cazuri atinge un procent de până la 80% din suma asigurată, franșiză ce reprezintă partea de risc rămasă în răspunderea turistului. Mai mult, în cele mai multe cazuri, turistului (parte contractantă) nu i se aduce la cunoștință de existența franșizei și implicit de riscul financiar la care este supus în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism”, a declarat Răzvan Filipescu, Președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri ANT anunță schimbări legislative în turism