O romanca va pleca pe bicicleta intr-o calatorie de 139 de zile spre Indonezia

Email Imprimare PDF

O romanca va pleca pe bicicleta intr-o calatorie de 139 de zile spre Indonezia

 

Alina Ene va pedala, intr-o calatorie ce va dura 139 de zile, mai mult de jumatate din distanta dintre Romania si Indonezia (7.263 km din 14 158 km), dupa ce a aplicat la bursa Darmasiswa, acordata de statul indonezian tuturor tarilor cu care se afla in relatii diplomatice, cu scopul de a promova limba si  cultura locala.

Restul distantei pana ij Indonezia va fi parcurs cu avionul si vaporul.

In august 2012 a invatat sa mearga pe bicicleta si a descoperit ca ii place la nebunie.

„Mi se pare cel mai flexibil mijloc de transport si pentru ca pot opri unde si cand doresc, am hotarat ca o sa ajung in Indonezia pe 2 roti. Am mai pedalat solo de la Rosia-Montana la Targu Jiu si am mai avut ture solo dar doar de cate o zi prin jurul Brasovului si Campinei. Apoi am citit cateva bloguri ale unor cicliste in jurul lumii. De fiecare data cand mai vad cate o fotografie postata de cate vreun calator simt impulsul sa las totul si sa plec mai repede. Decizia am luat-o. Pentru mine nu mai exista cale de intoarcere”, spune ea intr-un interviu pe blogul Travelgirls.ro

Probleme pot aparea oricand, asa ca este pregatita sa schimb o camera, o ureche de schimbator, un sabot. Sunt suficiente orase mari pe traseu si va avea grija sa treaca pe la service pentru verificari, astfel incat sa preintampine probleme grave. In rest tine si de ghinion. Pentru cazare, a luat in calcul doar campare, couchsurfing si warmshowers (n.r. o comunitate care sprijina gratuit cicloturistii). Pentru calatorie a reusit sa stranga donatii in valoare de 1.200 de euro (12% din suma necesara), insa a facut rost si de sponsorizari pe partea de campare sau foto.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri O romanca va pleca pe bicicleta intr-o calatorie de 139 de zile spre Indonezia