Patronatele din turism cer introducerea unei "taxe pe bacsis" de 16%

Email Imprimare PDF

 

Patronatele din turism cer introducerea unei

 

ANAT si FPTR au semnat un document pe care l-au transmis Ministerului pentru IMM si Turism si Autoritatii Nationale pentru Turism si in care solicita, printre altele, impozitarea cu 16% a bacsisului lasat de clienti in baruri, cafenele si restaurante.

"In turism, bacsisul este o sursa importanta de venit pentru chelneri, ospatari si barmani. El indica si cat de dragut este acel personal. Tinand cont ca se da bacsis in toate barurile si restaurantele, si se da la negru, noi propunem ca acesta sa fie impozitat cu 16%, asa cum se impoziteaza veniturile personale", a declarat Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), scrie Mediafax.

Ea spune ca patronatele cer ca valoarea bacsisului sa fie lasata la latitudinea clientului, iar suma stabilita de acesta sa fie introdusa pe nota de plata si impozitata cu 16%, urmand ca restaurantul sa plateasca aceasta noua taxa.

"Introducerea unei noi taxe, taxa pe bacsis, aplicabila pe nota de plata fiscala, nominal pe angajatul care prezinta nota de plata consumatorului, cu suportarea unui impozit de 16% pe suma acordata ca bacsis de catre consumator si fara a fi cumulate cu total venituri obtinute de respectivul angajat", se arata in documentul semnat de ANAT si FPTR.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Patronatele din turism cer introducerea unei "taxe pe bacsis" de 16%