Salina Turda, promovata in revista Smithsonian

Email Imprimare PDF

 

Salina Turda, promovata in revista Smithsonian

 

Salina Turda reprezinta "un motiv in plus pentru a vizita Romania", potrivit site-ului smithsonian.com, care ilustreaza materialul in care recomanda acest obiectiv cu o serie de fotografii realizate, de-a lungul timpului, de catre turisti.

Mina de sare de la Turda a fost transformata intr-un minunat, dar ciudat parc, noteaza Smithsonian.com. Mina este un monument istoric din timpuri vechi, cand exploatarea sarii reprezenta o afacere de succes in regiune. Incepand din anul 1992, mina a fost inregistrata ca sit istoric.

Aceasta a fost transformata intr-un parc in care se gasesc cosuri de baschet, mici terenuri de golf, un lac subteran, un centru spa si multe alte facilitati. "Un motiv in plus pentru a vizita Romania", se mai spune pe site-ul smithsonian.com, potrivit Mediafax.

In perioada 2008-2010, Salin Turda a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata, in ianuarie 2010. De la deschiderea din 1992 pana in prezent, Salina Turda a fost vizitata de aproximativ 2 milioane de turisti romani si straini.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Salina Turda, promovata in revista Smithsonian