Misterul Boeing: De ce a disparut unul dintre cele mai sigure avioane construite vreodata?

Email Imprimare PDF

 

Misterul Boeing: De ce a disparut unul dintre cele mai sigure avioane construite vreodata?

 

Avionul Boeing 777 care a disparut sambata este unul dintre cele mai sigure construite vreodata, poate cu cele mai bune caracteristi de securitate din istoria aviatiei. Ce l-ar fi putut dobori? Specialistii iau in calcul 8 ipoteze.

Aeronava Boeing 777 a zburat prima oara cu pasageri in iunie 1995 si a continuat timp de 18 ani fara niciun accident, pana in iulie 2013, cand s-a produs prabusirea Asiana in San Francisco, aproape de aterizare, cu doar trei morti inregistrati, din 307 persoane aflate la bord.

Sambata aceasta, disparitia zborului Malaysia Airlines, care transporta din Kuala Lumpur la Beijing 239 de pasageri, in afara membrilor echipajului, ar fi doar al doilea incident fatal pentru acest tip de aeronava.

“Este unul dintre cele mai de incredere avioane construite vreodata”, a spus John Goglia, fost membru in Comisia pentru Siguranta Transportului din SUA, citat de Business Insider.

Cele mai periculoase momente ale unui zbor sunt decolarea si aterizarea. Foarte rar se intampla vreun incident atunci cand avionul se afla la 11 kilometri deasupra solului.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Misterul Boeing: De ce a disparut unul dintre cele mai sigure avioane construite vreodata?