România, prezență mediocră la ITB. Clujul, peste medie

Email Imprimare PDF

 

România, prezență mediocră la ITB. Clujul, peste medie

 

„Plictisitor, monoton și obosit”, așa este descris standul României din acest an de majoritatea participanților români la cel mai important târg de turism european – ITB Berlin. „Aranjarea de tip vagon, cu trecere prin fața deskurilor s-a transformat într-un culoar pentru cei care veneau dinspre pavilionul Germaniei și mergeau spre spectaculoasele standuri ale țărilor din Asia Centrală: Kazahstan, Kirgizstan, Uzbekistan etc”, a declarat un reprezentant al industriei turistice românești prezent la târgul de tursim.

România s-a aflat în pavilionul 7.2B, la marginea standurilor europene,  alături de Slovacia și Cehia. În schimb, Moldova, deși a avut un stand foarte mic, s-a aflat în pavilionul 1.1, primul ca impact, după pavilionul Mexicului, țară parteneră a târgului din acest an.

În plus, unele pliante care au prezentat oferta turistică a României în limba germană au conținut greșeli, precum termenul „Rumänin” în loc de „Rumänien” sau plasarea pe hartă a Cisnădioarei la granița județului Sibiu cu județul Brașov, aproape de orașul Victoria.

Prezența Clujului a fost însă remarcată de participanții la târg. „Clujul a fost prezent consistent și eficient! A avut cei mai mulți reprezentanți după București”, a declarat un oficial al unei companii turistice din Timișoara. De asemenea, Adi Mărgineanu, proprietarul agenției clujene Encyclopedia Tours, a declarat corespondentului cluj.travel la Berlin că prezența la târgul de turism a fost benefică. „A fost un târg bun, cu un interes crescut al străinilor pentru România”, a declarat acesta.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.cluj.travel

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri România, prezență mediocră la ITB. Clujul, peste medie