Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori

Email Imprimare PDF

 

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori

 

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori, dupa ce in perioada de iarna, in perimetrul delimitat de acest sit istoric situat in Muntii Orastiei, au fost efectuate mai multe lucrari pentru ca zona sa poata fi pusa mai bine in valoare.

„In primele doua zile din luna martie am avut deja 120 de vizitatori la Sarmizegetusa Regia. Vremea este frumoasa, curatenia este impecabila, iar turistii au numai cuvinte de lauda fata de cum arata acum acest monument istoric si fata de ceea ce s-a facut acolo pe timpul iernii, cat a fost inchis”, a declarat luni, pentru Agerpres, administratorul parcului arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia a fost inchisa pentru public in perioada 1 decembrie-1 martie, administratia parcului arheologic desfasurand mai multe operatiuni de curatenie, necesare in spatiul ocupat de monumentul UNESCO.

“S-au eliberat mai multe terase de lastaris si masa lemnoasa, fapt care ofera acum o alta viziune asupra a ceea ce a insemnat Sarmizegetusa Regia, ca asezare. Volumul de munca este foarte mare si foarte greu. Acolo nu se poate lucra cu utilaje. Se lucreaza numai manual. De altfel, tot ceea ce s-a strans acolo a fost scos afara cu targile transportate de om”, a spus Brilinsky.

Turistii care doresc sa viziteze cetatea dacica Sarmizegetusa Regia vor plati un bilet in valoare de 5 lei, iar copiii, studentii si pensionarii vor achita un tarif de 2 lei, de persoana. Cetatea poate fi vizitata zilnic intre orele 7 si 17.00, programul fiind valabil pana la 1 mai, dupa care orarul va fi extins.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia s-a redeschis pentru vizitatori