"Dati un ban pentru Caraiman!" Crucea Eroilor de pe Vf. Caraiman va fi restaurata din donatii

Email Imprimare PDF

 

alt

 

Crucea de pe Caraiman, desemnata cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan, va intra intr-un amplu proces de restaurare. Autoritatile locale, impreuna cu doua asociatii, lanseaza o campanie de strangere de fonduri sub sloganul ”Dati un ban pentru Caraiman”.

Consiliul Local Busteni a semnat, in acest week-end, un protocol de parteneriat si colaborare cu doua asociatii, document in baza caruia se va realiza reabilitarea Crucii de pe Caraiman, anunta Primaria Busteni, potrivit Mediafax.

Conform protocolului, monumentul de pe varful Caraiman, desemnat anul acesta de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai inalta cruce amplasata pe un varf montan, va intra intr-un amplu proces de ”restaurare, reabilitare, conservare si revitalizare”.

Parteneriatul incheiat intre Primaria Busteni si cele doua asociatii prevede realizarea unui studiu istoric, a unui studiu geologic, ridicarea topografica a zonei, dar si initierea unei campanii de strangere de fonduri sub sloganul ”Dati un ban pentru Caraiman”.

Crucea Caraiman, un monument istoric de valoare nationala si universala construit intre anii 1926 si 1928 si situat pe Varful Caraiman, a fost desemnata, anul acesta, cea mai inalta cruce din lume amplasata pe un varf montan, potrivit site-ului Guinness World Record. Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial, situata pe Varful Caraiman din Muntii Bucegi, este un monument istoric clasat in grupa A (de valoare nationala si universala), potrivit Listei Monumentelor Istorice alcatuite de Ministerul Culturii.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri "Dati un ban pentru Caraiman!" Crucea Eroilor de pe Vf. Caraiman va fi restaurata din donatii