Plaje romanesti, largite intr-un proiect de 170 mil. euro

Email Imprimare PDF

 

Plaje romanesti, largite intr-un proiect de 170 mil. euro

 

Cinci portiuni de plaja de pe litoralul romanesc, care au fost invadate de mare, vor fi readuse la dimensiunile anterioare, intr-un proiect de 170 de milioane de euro.

De asemenea, pentru ca valurile sa nu mai vina in forta pe nisip, vor fi construite diguri subacvatice.

Lucrarile de pe litoralul romanesc ar trebui sa fie gata pana in vara lui 2016. In sudul statiunii Mamaia se gaseste una dintre cele mai inguste plaje, de cel mult 6-7- metri.

Dupa ce nisipul va fi adus aici, plaja ar urma sa se intinda inca 95 de metri catre larg. Trebuie mentionat ca, in prezent, peste 70% din lungimea coastei romanesti sufera procese de eroziune, potrivit datelor oferite de directorul Institutului de Cercetari Marine „Grigore Antipa” din Constanta, Simion Nicolaev, citat de Digi24.ro.

Banii merg prima data la Mamaia, cu toate ca plajele de la Eforie Nord sunt cele mai deteriorate. Acolo vor fi reabilitate doua diguri si va fi construit un altul de 200 de metri lungime.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Plaje romanesti, largite intr-un proiect de 170 mil. euro