Doar 25% dintre strainii care vin in Romania prefera zonele turistice

Email Imprimare PDF

 

Doar 25% dintre strainii care vin in Romania prefera zonele turistice

 

Majoritatea strainilor care vin in Romania nu sunt interesati de turism si se cazeaza in Bucuresti sau orasele resedinta de judet, si doar un sfert dintre ei prefera marea, muntele, Delta, statiunile balneare si circuitele, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Majoritatea strainilor care vin in Romania nu cauta nici muntele, nici marea si cu atat mai putin Delta Dunarii.

Mai mult de trei sferturi dintre straini (1,23 milioane in primele 11 luni din 2013 - n.r.) se cazeaza in Bucuresti si orasele resedinta de judet, unde cei mai multi nu vin pentru turism, ci pentru afaceri sau vizite la rude sau prieteni.

"Cei mai multi straini care vin in orasele mari sunt oameni de afaceri, nu turisti. Aceasta este consecinta faptului ca autoritatile nu se lupta sa incurajeze incomingul. Trebuie mai intai sa dai, sa creezi conditiile, si apoi sa astepti efectele", a declarat agentiei Mediafax Radu Enache, presedintele Federatiei Hotelierilor din Romania (FIHR).

Pentru circuite culturale, sejururi la mare si la munte, excursii in Delta si tratament in centrele balneare, in primele 11 luni ale anului trecut au ajuns in Romania aproximativ 390.000 de turisti straini, adica atat cat ar incapea pe 7-8 stadioane de fotbal mai mari.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Doar 25% dintre strainii care vin in Romania prefera zonele turistice