ANT: Ne asteptam la un an bun pentru turismul romanesc

Email Imprimare PDF

 

ANT: Ne asteptam la un an bun pentru turismul romanesc

 

Autoritatile din Romania se asteapta la un an bun pentru turismul autohton, in special in ceea ce priveste intrarile de turisti din Austria, avand in vedere ca s-a remarcat o crestere semnificativa a interesului pentru turismul cu rulote auto, motociclete si a celui de tip city-break, in special pentru destinatiile Bucuresti si Sibiu, sustine Autoritatea Nationala de Turism.

Estimearea ANT se bazeaza pe rezultatele unui studiu efectuat de Institutul Karmasin Motivforschung, la solicitarea concernului RUEFA/Verkehrsburo Group, document prezentat la Targul de Turism de la Viena.

„De altfel, incepand cu 1 ianuarie, un cunoscut tour-operator austriac a lansat pe piata un program de city-break Bucuresti la un pret atractiv si care poate fi achizitionat permanent”, afirma ANT.

Conform studiului mentionat, 88% dintre austrieci vor sa calatoreasca in acest an, mai mult decat oricand. O treime dintre acestia vor sa calatoreasca mai des decat pana acum.

De asemenea, studiul arata faptul ca noua din zece tineri planuiesc sa calatoreasca in strainatate.

“Ca trend relevant, se constata cresterea interesului pentru calatorii individuale si pentru cele de tip 'city-break'. Concluzia generala a studiului este ca anul 2014 va fi unul foarte bun pentru turism. Pornind de la acest context general favorabil, de la pozitia pe piata austriaca a destinatiei Romania, a feed-back-ului primit de la firmele prezente la standul nostru si a celui primit de la tour-operatorii austrieci prezenti cu stand propriu la targ si care vand destinatia Romania, ne asteptam la un an turistic bun si pentru tara noastra”, sustine ANT.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri ANT: Ne asteptam la un an bun pentru turismul romanesc