Nereguli descoperite in decembrie la hoteluri si partii de schi

Email Imprimare PDF

 

Nereguli descoperite in decembrie la hoteluri si partii de sch

 

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) au efectuat peste 80 de actiuni de control in decembrie, in cadrul carora au fost verificate unitati de cazare, unitati de alimentatie publica si 23 de partii de schi. Vezi ce nereguli au descoperit.

In urma controalelor au fost retrase opt certificate de clasificare si au fost aplicate 6 amenzi contraventionale in valoare totala de peste 132.000 lei si 40 de sanctiuni cu avertisment.

Deficientele constatate de inspectorii ANT au constat in functionarea fara detinerea autorizatiei provizorii de functionare sau a certificatului de clasificare, functionarea cu o alta structura a spatiilor decat cea inscrisa in anexa certificatului de clasificare, neasigurarea functionarii la categoria si/sau tipul de structura de primire turistica mentionate in certificatul de clasificare, nerespectarea obligatiei de completare a fiselor de anuntare a sosirii si plecarii turistilor.

In cazul partiilor de schi s-a constatat neasigurarea indicatoarelor de semnalizare, a balizelor si a mijloacelor de protectie in locurile si la obstacolele periculoase si nerespectarea criteriilor minime obligatorii de omologare.

In luna decembrie, inspectorii ANT au facut si verificari la fata locului, in vederea clasificarii structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica.

Inspectorii ANT au intocmit 253 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica. De asemenea, au fost eliberate aproximativ 150 de autorizatii provizorii de functionare pentru structuri de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica, 162 de licente de turism, 14 de atestate si ecusoane de ghid de turism si 54 de avize de specialitate pentru constructii in domeniul turismului.

In perioada iunie – decembrie 2013, Autoritatea Nationala pentru Turism a efectuat aproximativ 850 de actiuni de control, fiind verificate peste 650 de unitati de cazare, 630 de unitati de alimentatie publica, 164 de agentii de turism si 23 de partii de schi.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Nereguli descoperite in decembrie la hoteluri si partii de schi