Titanicul iese la suprafata: o copie a pachebotului devine parc de distractie

Email Imprimare PDF

 

Titanicul iese la suprafata: o copie a pachebotului devine parc de distractie

 

O copie in marime naturala a pachebotului Titanic va fi principala atractie a unui parc tematic din China, care va dispune de un muzeu si de un simulator al naufragiului din 1912, au declarat duminica, la o conferinta de presa din Hong Kong, finantatorii proiectului, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Versiunea chineza a "vasului imposibil de scufundat", care costa 1 miliard de yuani (165 de milioane de dolari) si a carei inaugurare este programata pentru 2016, va fi construita la o distanta de cel putin 1.500 de kilometri de cel mai apropiat ocean, in provincia Sichuan.

"Credem ca spiritul vasului Titanic merita sa fie cunoscut. Iubirea universala si simtul responsabilitatii de care s-a dat dovada in timpul naufragiului (...) reprezinta bogatia spirituala a civilizatiei umane", a declarat Su Shaojun, directorul executiv al companiei Seven Star Energy Investment Group, care a finantat proiectul.

Proiectul isi propune sa fie mai mult decat un muzeu ce reconstituie nava originala si filmul "Titanic", din 1997, regizat de James Cameron. Simularea va permite unui grup de cateva persoane sa traiasca simultan senzatiile pe care le-au avut pasagerii navei in 1912.

"Cand nava va lovi aisbergul, se va zgudui, se va inclina intr-o parte. Oamenii vor simti cum sunt pe cale sa se inece folosind efecte de sunet si lumina (...) Se vor gandi: «O sa ma inec, trebuie sa-mi salvez viata»", a precizat Su Shaojun.

(Proiectul, n.r.) a fost abordat intr-un mod delicat si sensibil, si constructorii sunt constienti de amploarea dezastrului din 1912", a declarat Bernard Hill. Construirea replicii navei Titanic este programata pentru inceputul acestui an. Parcul turistic si cultural The Romandisea Seven Star International va dispune, de asemenea, de o plaja artificiala, de o sala de proiectie a filmelor 6D, precum si de cladiri care copiaza o biserica venetiana si castele din Europa.

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Titanicul iese la suprafata: o copie a pachebotului devine parc de distractie