Aeroportul Suceava a fost inchis pana in toamna. Afla de ce

Email Imprimare PDF

 

Aeroportul Suceava a fost inchis pana in toamna. Afla de ce

 

Aeroportul Suceava a fost inchis pentru modernizare incepand de luni, cu o zi mai devreme decat era stabilit initial, lucrarile fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene, si urmeaza sa fie redeschis in toamna acestui an.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Catalin Nechifor, a declarat, luni, ca Aeroportul Suceava a fost inchis, fiind incepute deja lucrarile de modernizare a pistei de aterizare-decolare, desi, initial, acestea trebuiau demarate in 15 ianuarie, scrie Mediafax.

"Aeroportul Suceava a fost inchis de luni pentru lucrarile de modernizare si va fi redeschis in toamna", a spus Nechifor.

Programul initial prevedea ca lucrarile la pista sa se deruleze in etape, cu mentinerea aeroportului operational, insa autoritatile sucevene au sustinut ca acest mod de lucru prelungea prea mult data la care s-ar fi finalizat proiectul si ridica si costurile, astfel ca Romatsa a recomandat ca lucrarile sa fie realizate cu aeroportul inchis.

In aceste conditii pista si platformele adiacente vor fi demolate complet, dupa care vor incepe lucrarile de excavare pentru noua pista, la o adancime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri si cu o latime de 45 de metri. Ulterior, va fi construit stratul de rezistenta si turnat stratul de mixtura asfaltica elastica.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Aeroportul Suceava a fost inchis pana in toamna. Afla de ce