Luvru, pe primul loc in topul muzeelor cu cei mai multi vizitatori in 2013

Email Imprimare PDF

 

Luvru, pe primul loc in topul muzeelor cu cei mai multi vizitatori in 2013

 

Muzeul Luvru s-a mentinut pe primul loc in topul celor mai vizitate institutii de profil din lume, cu 9,2 milioane de vizitatori in 2013, insa numarul acestora a scazut cu 500.000 fata de anul 2012.

Potrivit administratorilor muzeului, aceasta scadere a numarului de vizitatori se explica prin faptul ca 2012 a fost un an de exceptie.

In 2012, Muzeul Luvru a stabilit un record mondial absolut - 9,7 milioane de vizitatori -, gratie inaugurarii unor noi spatii dedicate Departamentului de Arte ale Islamului, in curtea Visconti, si a doua expozitii consacrate unor "staruri" ale Renasterii: Leonardo da Vinci (cu prezentarea picturii restaurate "Sfanta Ana, Fecioara si Pruncul cu mielul") si Rafael.

In 2013, strainii au reprezentat aproape 70% din totalul vizitatorilor Muzeului Luvru. Pe primele locuri in topul vizitatorilor din strainatate se afla americanii, chinezii si brazilienii, informeaza Mediafax.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Luvru, pe primul loc in topul muzeelor cu cei mai multi vizitatori in 2013