Cat au cheltuit romanii care au petrecut noaptea dintre ani in statiunile din tara

Email Imprimare PDF

 

Cat au cheltuit romanii care au petrecut noaptea dintre ani in statiunile din tara

 

Aproape 111.000 de turisti au petrecut Revelionul in statiunile din tara, in urcare cu 15% fata de anul anterior, si au cheltuit circa 95 milioane lei, in crestere tot cu 15%, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

In afara tarii, numai pentru servicii turistice, romanii au cheltuit aproximativ 5,3 milioane euro, in crestere cu 70% fata de anul anterior", potrivit estimarilor FPTR, realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervari www.RezEx.rosi a unui sondaj aplicat in randul operatorilor din turism.

Evolutia a fost influentata de "puntea" zilelor libere dintre Craciun si Revelion, mentinerea tarifelor, atat in tara cat si in strainatate, ofertele propuse de agentii, hoteluri, pensiuni, restaurante si cluburi, respectiv faptul ca romanii au inceput sa renunte la economii in ceea ce priveste cheltuielile aferente vacantelor.

In Romania, cele mai mari cresteri s-au inregistrat pentru zonele montane, acestea atragand 25.000 de turisti.

Totodata, 30.000 de turisti au platit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cat au cheltuit romanii care au petrecut noaptea dintre ani in statiunile din tara