Aeroportul "fantoma": au investit 1 MLD. $ si il vand cu 100 mil. $

Email Imprimare PDF

 

Aeroportul

 

Spania vrea sa obtina 100 de milioane de euro pe un aeroport care a costat 1 miliard de euro, deschis in 2009 intr-un oras de 75.000 de locuitori, dar inchis in luna aprilie a anului trecut din cauza traficului foarte redus, potrivit cotidianului britanic Financial Times, scrie Mediafax.

Acest aeroport, in stare impecabila, dispune de 4 kilometri de pista si a fost construit pentru un trafic de 10 milioane de pasageri pe an. Acest aeroport include un centru pentru vizitatori, un parc industrial vast si un turn de control de 50 de metri inaltime. De asemenea, dispune de acces bun la reteaua nationala de autostrazi si spatii generoase de parcare.

Proiectul a fost finalizat in 2009, la scurt timp dupa colapsul pietei imobiliare din Spania, la un cost pentru investitori privati si autoritati regionale de peste 1 miliard de euro. Administratorii vor scoate luni la vanzare "aeroportul fantoma" din Ciudad Real, noteaza Financial Times.

Inaugurat cu sperante mari in 2009, acest aeroport nu a atras niciodata mai mult de cateva zboruri pe saptamana, cu mult sub capacitatea sa. Niciun avion nu a mai aterizat la Ciudad Real din luna aprilie a anului trecut, cand a fost inchis oficial.

Compania CR Aeropuertos, operatorul terminalului de la Ciudad Real, a intrat in faliment in urma cu trei ani, iar aeroportul va fi scos la licitatie pentru plata datoriilor catre creditori.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Aeroportul "fantoma": au investit 1 MLD. $ si il vand cu 100 mil. $