ANT va demara controale in statiuni in vederea pregatirii sezonului de iarna si a Sarbatorilor

Email Imprimare PDF

 

ANT va demara controale in statiuni in vederea pregatirii sezonului de iarna si a Sarbatorilor

 

Autoritatea Nationala pentru Turism va demara in perioada imediat urmatoare ample actiuni de control in judetele si in statiunile unde se asteapta un numar foarte mare de turisti, in vederea pregatirii sezonului de iarna si a Sarbatorilor din decembrie, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Razvan Filipescu.

“Vom incerca sa acoperim intreaga zona a tarii”, a dat asigurari Razvan Filipescu.

In alta ordine de idei, reprezentantul ANT a subliniat ca, pe partea de legislatie, Autoritatea a urmarit imbunatatirea legislatiei si a modificat criteriile obligatorii pentru clasificarea hotelurilor si restaurantelor, dar si pentru agentiile de turism.

"Am vizat imbunatatirea serviciilor prin introducerea personalului 100% calificat in sectiile de productie si de servire, am prevazut obligativitatea existentei unui personal calificat si in agentiile de turism, a certificatului de competenta in servicii in turism. De asemenea, tot pentru a combate evaziunea fiscala si a imbunatati serviciile, am prevazut ca personalul care detine brevet de turism pentru agentiile de turism sa fie angajat cu program de opt ore si nu partial etc. Am continuat partea de autorizare si de control pentru a monitoriza activitatile de turism", a explicat el.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri ANT va demara controale in statiuni in vederea pregatirii sezonului de iarna si a Sarbatorilor