LAGUNA ALBASTRĂ din România, un loc spectaculos de o frumuseţe rară

Email Imprimare PDF

 

LAGUNA ALBASTRĂ din România, un loc spectaculos de o frumuseţe rară

 

 

La numai 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca există un loc cu totul aparte, nemaiîntâlnit niciunde în România. Este vorba de un lac natural apărut recent, iar spectaculozitatea sa este dată de frumuseţea culorii de un albastru precum cerul. Laguna Albastră, aşa cum a fost denumit lacul, este străjuită de pietre calcaroase gălbui şi tufişuri de papură de un verde crud, ceea ce îi conferă locului un aspect deosebit.

 

Laguna Albastră se află în imediata apropiere a comunei clujene Aghireşu, înconjurată fiind de dune uriaşe de nisip. O imagine rară a format aici natura, care a fost atât de darnică cu ţara noastră. Locul pare parcă desprins din Paradis, culorile curcubeului s-au adunat aici toate tocmai pentru a construi o imagine cu totul deosebită.

Localnicii îi spun pe bună dreptate Laguna Albastră. S-a format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), ce aparţinea de Exploatarea Minei Aghireşu.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri LAGUNA ALBASTRĂ din România, un loc spectaculos de o frumuseţe rară