435 milioane de turiști sunt așteptați să călătorească în străinătate în perioada mai-august

Email Imprimare PDF

 

435 milioane de turiști sunt așteptați să călătorească în străinătate în perioada mai-august

 

Circa 435 de milioane de turiști sunt așteptați să călătorească în străinătate în perioada mai-august 2013, perioadă care însumează în jur de 40% din totalul sosirilor turistice înregistrate într-un an, a anunțat Organizația Mondială a Turismului.

Potrivit UNWTO, 298 de milioane de turiști internaționali au călătorit la nivel mondial în perioada ianuarie - aprilie 2013, cu 12 milioane mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut, iar perspectivele pentru sezonul de vârf mai-august rămân pozitive, cu circa 435 de milioane de turiști așteptați să călătorească în afara granițelor în această perioadă.

Sosirile turistice internaționale au crescut astfel cu 4,3% în primele 4 luni ale anului 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut (atingând un total de 298 de milioane, față de 286 milioane în primele 4 luni ale anului trecut), în ciuda unui climat economic global dificil, potrivit Organizației Mondiale a Turismului.

“Turismul internațional continuă să arate un dinamism extraordinar”, a declarat Taleb Rifai, secretarul general al UNWTO. “Creșterea de 4,3% a numărului de turiști internaționali care au trecut granițele în primele luni ale anului 2013 confirmă faptul că turismul este unul din cele mai dinamice sectoare ale economiei în zilele noastre, contribuind semnificativ la economia unui număr din ce în ce mai mare de țări”, a adăugat acesta.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.horeca.ro

 Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri 435 milioane de turiști sunt așteptați să călătorească în străinătate în perioada mai-august