Google StreetView. Călătorie într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume

Email Imprimare PDF

 

Google StreetView. Călătorie într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume

 

Google Street View permite acum utilizatorilor săi să călătorească pe Hashima, o celebră insulă japoneză abandonată ce a fost folosită în cel mai recent film din seria James Bond, Skyfall, drept ascunziş secret al inamicului agentului 007, Raoul Silva.

Insula este cunoscută şi sub numele de Gunkanjima (Insula vas de război), pentru că atunci când este privită din profil, insula se aseamănă cu un crucişător. Ultimul locuitor al acestei insule ce a servit ca lagăr de muncă a părăsit-o în 1974, iar de atunci fostul centru minier a fost abandonat, scrie descopera.ro.

Insula a fost redeschisă turiştilor în 2009, însă autorităţile au restricţionat accesul acestora la câteva zone. Reprezentanţii Google Street View au negociat cu oficialii oraşului japonez Nagasaki pentru a permite folosirea unui rucsac Trekker în zonele interzise, astfel încât să fie fotografiată în 360 de grade toată insula, inclusiv în interiorul clădirilor abandonate.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Google StreetView. Călătorie într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume