Sondaj: Ce planuri de vacanță au românii în sezonul estival 2013

Email Imprimare PDF

 

Sondaj: Ce planuri de vacanță au românii în sezonul estival 2013

 

 

Doar 32% dintre români afirmă că vor pleca de acasă în concediu/vacanța de vară, în timp ce 43,8% declară că vor rămâne acasă, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, dat publicității joi, 20 iunie.

Din cei care au afirmat că intenționează să plece de acasă în concediu/vacanță, 38,1% vor vizita litoralul românesc, 23,6% declară că vor pleca în afara țării, 21,2% își vor vizita rudele și 19,2% vor alege muntele.

În rândul persoanelor care vor alege să plece din ţară în vacanţa de vară, cele mai populare destinaţii sunt, în ordine: Bulgaria, Spania, Italia, Grecia, Turcia (datele au fost culese înainte de escaladarea revoltelor anti-guvernamentale de acolo, deci este posibil ca Turcia să mai piardă din turişti anul acesta, similar cu cazul Greciei din anii trecuţi, menționează realizatorii sondajului).

Cei mai mulţi dintre românii care pleacă în concediu au alocat între 1000 şi 3000 de lei pentru vacanţa de vară (50,7%). Cam un sfert, 26,3%, se bazează pe sub 1000 de lei. În jur de 13-14% este minoritatea fericită care alocă vacanţei peste 3000 de lei. Desigur, în toate cazurile, suma depinde nu doar de calitatea vacanţei, ci şi de persoanele implicate, deci de mărimea familiei.

“În concluzie, românii care au găsit resurse pentru a pleca de acasă în vacanţă nu investesc neapărat sume foarte mari în deplasare, dar ţin la respectarea obiceiului de a „pleca” în vacanţă”, concluzionează realizatorii sondajului.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.inscop.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Sondaj: Ce planuri de vacanță au românii în sezonul estival 2013